Снимка pixabayГрупа китайски учени заявиха, че коронавирусът COVID-19 е мутирал в

...
Снимка pixabayГрупа китайски учени заявиха, че коронавирусът COVID-19 е мутирал в
Коментари Харесай

Китайски учени: Коронавирусът мутирал опасно

Снимка pixabay

Група китайски учени обявиха, че коронавирусът COVID-19 е мутирал в два разновидността, като единият е по-опасен от другият, заяви в сряда англоезичното китайско издание Global Times, представено от БНР.

Според извършените проучвания, по този начин нареченият вид на вируса L-COV е по-опасен, защото е по-вреден за дихателната система при хората. Освен това L-COV има и доста високо равнище на предаване. Другият вид на ковид, наименуван от тях S-COV, е по-малко рисков.

Новината идва в миг, когато броят на инфектираните с ковид в международен мащаб надвиши 93 000 души, а Световната здравна организация съобщи, че равнището на смъртност е 3,4%.

Междувременно здравните управляващи в Китай оповестиха, че възнамеряват да употребяват лекарството за Tocilizumab на компанията Roche Holding AG за лекуване на пациенти с COVID-19, намиращи се в тежко положение.

В последната си онлайн версия на насоките за лекуване на COVID-19, Китайската национална здравна комисия съобщи, че лекарството Tocilizumab, създадено от швейцарската мултинационална фармацевтична компания Roche Holding и продавано под комерсиалното название Actemra, може да се употребява за лекуване на пациентите, които демонстрират признаци на съществени белодробни положения. Независимо от това, Actemra занапред ще бъде утвърдено от Китайската национална здравна администрация, защото към момента няма клинични изследвания, които да потвърждават, че лекарството е дейно за лекуване на пациенти с ковид.

В същото време китайските фармацевтични компании бързат да разработят свое различно лекарство за лекуване на ковид, което би трябвало да е по-евтина версия на по-комплексното биотехнологично лекарство Actemra.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 kaka (преди 5 секунди) Рейтинг: 8002 | Одобрение: 2087 А нашето лекарство,,ПЪРВАК-65 ",кога ще го употребяват.Поне CNN оповестиха,че към този момент работи. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР